ESTEVE PUJOL I PONS
ESTEVE PUJOL I PONS (Sabadell, Vallès Occidental, Barcelona, 1941) ha dedicado cuarenta y siete años de su vida a ejercer de maestro en todos los niveles académicos, incluso le tocó hacer de director de infantil, de primaria y de secundaria. Se había preparado con el magisterio, con la licenciatura de filosofía y letras (sección de psicología), la licenciatura de teología, un diploma superior de idiomas y el de maestro de catalán. Dentro de la psicología, se especializó en psicología proyectiva.
Ha compaginado como ha podido las actividades propias del psicólogo i del lingüista; de manera que dice que no sabe si es más bien una cosa u otra; reconoce que tiene la suerte de que haya una ciencia que llamada psicolingüística.
En estos últimos veinte años se ha dedicado sobre todo a la formación permanente de educadores y de futuros educadores. Ha colaborado con el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya y con sus Serveis Educatius y con los Instituts de Ciències de l’Educació de las universidades catalanas. Ha sido profesor asociado de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya durante ocho cursos.
En casa ha tenido que trabajar, junto con su esposa, en la educación de tres hijas; dice que este es su doctorado; el de la facultad se quedó en ciernes. Ahora sus cuatro nietas y su nieto son su postgrado.
Procura participar en actividades culturales y cívicas de toda clase, especialmente en la villa de El Masnou (Barcelona), donde vive desde hace cerca de cuarenta años, y donde se lo pidan.
Es muy aficionado a leer, escribir, hablar y cantar (desde los trece años hace cantar).
Colaborador habitual de Ràdio Estel-Ràdio Principat en programas educativos.
Está jubilado desde 2012.
Le gusta hacer saber que ha publicado “Valores para la Convivencia”; “Valores para Crecer”; “El Gran Libro de Cuentos con Valores”; “Eduquem persones.Reflexions d’un mestre sobre l’educació a l’inici del s.xxi”; “Valores humanos.Valores cristianos”; “Una zorra y…” Un lobo y…” Un águila y…” Un león y…” (con 28 fábulas de Esopo); “Pensaments d’un educador”, premio de Ensayo Pedagógico Joan Profitós de la Nit de Santa Llúcia 2009; “El Gran Libro de las Emociones”, entre otros.
ESTEVE PUJOL I PONS (Sabadell, Vallès Occidental, 1941) ha dedicat quaranta-set anys de la vida a fer de mestre a tots els nivells acadèmics, fins i tot li va tocar fer de director d’infantil, de primària i de secundària. S’hi havia preparat amb el magisteri, amb la llicenciatura de filosofia i lletres (secció de psicologia), la llicenciatura de teologia, un diploma superior d’idiomes i el de mestre de català. Dintre de la psicologia, es va especialitzar en psicologia projectiva.
Ha compaginat com ha pogut les activitats pròpies del psicòleg i del lingüista; de manera que diu que no sap si és més aviat una cosa o l’altra; reconeix que té la sort que hi hagi una ciència que es diu psicolingüística.
En aquests darrers vint anys s’ha dedicat sobretot a la formació permanent d’educadors i de futurs educadors. Ha col·laborat amb el Departament d’Ensenyament i amb els Serveis Educatius i amb els Instituts de Ciències de l’Educació de les universitats catalanes. Ha estat professor associat de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya durant vuit cursos.
A casa ha hagut de treballar, juntament amb l’esposa, en l’educació de tres filles; diu que aquest és el seu doctorat; el de la facultat es va quedar a les beceroles. Ara les quatre nétes i el nét són el seu postgrau.
Procura participar en activitats culturals i cíviques de tota mena, sobretot a la vila del Masnou, on viu des de fa prop de quaranta anys, i on li ho demanen.
És molt aficionat a llegir, escriure, enraonar i cantar (des dels tretze anys que fa cantar).
Col·laborador habitual de Ràdio Estel-Ràdio Principat en programes educatius.
Està jubilat des del 2012.
Li agrada de fer saber que ha publicat “Valors per a la Convivència”; “Valors per Créixer”; “El Gran Llibre dels Contes amb Valors”; “Eduquem persones.Reflexions d’un mestre sobre l’educació a l’inici del s.xxi”; “Valors humans.Valors cristians”; “Una guineu i…” Un llop i…” Una àguila i…” Un lleó i…” (amb 28 faules d’Isop); “Pensaments d’un educador”, premi d’Assaig Pedagògic Joan Profitós de la Nit de Santa Llúcia 2009; “El Gran Llibre de les Emocions”, entre d’altres.